En ohelig allians

En ohelig allians är nu ute i Storytel-appen! 

Den här berättelsen handlar om Erik och Isabella. Erik är en politisk konsult med tvivelaktiga metoder. Isabella är en ambitiös student i statsvetenskap med mörka hemligheter. Båda har en dröm om ett enat och starkt Sverige – men vad är de villiga att göra för att nå dit?

Storytels app finns i App Store, Google Play eller för Windows

 

Här kommer ett smakprov ur första kapitlet av En ohelig allians!

Det första Erik gjorde när han vaknade varje morgon var att kolla sina mobiler. Hans officiella mobiltelefon som stod listad hos nummerupplysningen hade ljudet avstängt för att han skulle få sova utan avbrott från stressade kollegor. Han hade bara ett missat nummer på den och det var inget han kände igen. Om det var något viktigt skulle de ringa tillbaka.

Den andra telefonen han kollade på var hans privata där ringsignalen var påslagen men inte sms-meddelandena. De få som hade det numret visste att de bara fick ringa honom om det verkligen krisade. Ett sms hade kommit in för några timmar sedan.

Allt som stod var: ring mig när du vaknar.

Han ringde upp samtidigt som han började koka kaffe. Det behövdes efter nattens inbrott hos Säpo.

“Hallå babe”, svarade en sömndrucken röst.

“Godmorgon Jenny”, hälsade Erik. “Du hade smsat?”

På andra sidan luren gäspade Jenny. “Ja, ville bara rapportera.”

“Du kunde ha fått sova ut först”, sa Erik mjukt. “Det här är ett långsiktigt projekt, jag vill att du ska ta hand om dig själv och inte stressa fram resultat.”

”Det är lugnt, jag somnar om”, lovade hon. “Men jag tror att jag är något på spåren med Hans. Han blev rätt full igår kväll och klagade på hur hans fru inte tillfredsställer honom. Det kan jag använda.”

Erik stirrade på den droppande kaffekokaren medan han tänkte i några sekunder. “Du behöver inte ligga med honom, Jenny. Vi kan säkert hitta något annat sätt att få ut information.”

“Men det här kommer gå snabbare”, invände hon. “Ett litet ligg och sen har jag vad du behöver!”

“Jag vill inte att det ska bli som förra gången”, protesterade Erik. “Ditt mående är viktigare än snabba resultat.”

“Det kommer inte bli som förra gången. Jag tror faktiskt att Hans vill bli dominerad i sängen och att hans fru är en sådan där som inte vill vara överst eftersom hennes tuttar ser konstiga ut då.”

Erik skrattade till. “Om du tror att du klarar av det …”

“Ja, inga problem. Jag ligger hellre med honom nu än går på en till dödstråkig middag där allt han kan prata om är trist byråkratiskt krångel.”

“Lova bara att du sticker därifrån om det blir obehagligt”, beordrade Erik.

“Yes box”, lovade Jenny glatt. “Jag ringer så fort jag fått veta något. Puss!”

Erik åt sin frukost samtidigt som han satte på nyheterna på tv:n. När en jobbade som han gjorde var det viktigt att hänga med i allt som hände och gärna veta om det innan det hände. Det var därför sådana som Jenny var så viktiga för honom: de kunde hitta hemligheter som förr eller senare kom ut i offentligheten. Om Erik visste om dem innan kunde han dra nytta av det.

Fast Jenny var ett speciellt fall. Andra informatörer kunde han hitta så länge han hade pengar, men Jenny var hans vän.

Hans tankar avbröts av Samsungs förinställda ringsignal från den officiella telefonen. Samma nummer som han hade missat tidigare.

”Aalto”, svarade han i ett neutralt tonläge.

”Vem fan tror du att du är?” sa en arg röst på andra sidan.

Det var Säpo-blondinen som han utnyttjat kvällen innan. Det här kunde innebära trubbel.

Han var tyst ett par sekunder medan han tänkte igenom det bästa svaret. Han kunde tänka sig flera saker han hade gjort som kunde göra henne så här arg.

”Jag medger att det kanske inte är gentlemannamässigt att säga upp kontakten över ett mejl …”

”Jag skiter i det där jävla mejlet”, svor hon. ”Du drogade min drink!”

”Va?” Erik visste att det var bäst att spela chockad. ”Det har jag verkligen inte gjort! När jag såg hur full du var erbjöd jag mig att hjälpa dig hem, men du envisades med att gå till ditt jobb. Sen däckade du i en fåtölj och jag gick därifrån. Varför skulle jag droga dig?”

”För att du är en patetisk jävel som hatar kvinnor med makt och därför vill göra dem till åtlöje”, fräste hon.

”Jag försökte bara hjälpa dig till en säker plats.” Erik låtsades vara sårad. ”Hände det något?”

”Min chef hittade mig! Hon såg till att jag fick ta tester för att se vad jag hade blivit drogad med. Så passa dig jävligt noga för jag kommer att samla bevis mot dig och få dig inspärrad för all framtid!”