Fanfiction

Vid det här laget är det knappast någon hemlighet att jag ursprungligen kommer från fanfiction-världen. Fanfiction innebär att fans av en bok/film/serie tar de fiktiva karaktärerna från dessa verk och skriver ny berättelser om dem. Till exempel: vad skulle ha hänt om Harry Potter växte upp med sin gudfar Sirius Black istället för sin elaka morbror och moster? Eller hur skulle Sagan om Ringen ha utspelat sig om Frodo och Sam kom ut som ett romantiskt par?

Jag har skrivit Harry Potter-fanfiction i ungefär femton år.  Det har varit oerhört utvecklande och roligt och underbart. Jag har vänner över hela världen som jag har åkt och hälsat på och chattat med i timmar.

I början skrev jag på svenska (eftersom det var det enda språket jag kunde) men eftersom svenskan är ett relativt litet språk fick jag börja med engelska om jag ville ha några läsare. I början gick det … ehm rätt rejält åt helvete dåligt. Men jag träffade Nerys som gick med på att hjälpa mig och försökte rätta mina berättelser.

Något hon aldrig har förlåtit mig för.

För att minska hennes lidande blev jag till slut bättre och kunde skriva längre och mer invecklade historier. Efter ett tag blev jag relativt känd med tusentals läsare per kapitel.

Således tänkte jag dela med mig av min fanfiction statistik.

Jag har varit medlem på hemsidan fanfiction.net sen juli 2007. På den sidan har jag publicerat 18 olika berättelser.

Den kortaste är The Proposal på 1 275 ord och ni hittar under fliken Alster.

Den längsta är på 311 604 ord.

Totalt har jag skrivit 1 446 558 på fanfiction.net.

För att jämföra är ALLA Harry Potter-böckerna tillsammans 1 084 170 ord (på engelska).

Jag har alltså skrivit fler ord i Harry Potter-fanfiction än det finns ord i böckerna.

Därmed kan en nog säga att det var dags för mig att gå vidare i den litterära världen och skriva lite eget. Men de som kan sin Harry Potter kommer nog kunna hitta små hintar om varifrån jag kommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *