Kära Drakbok

I går natt, omkring klockan ett skrev jag en scen i avsnitt 7 där en karaktär äter tårta i personalrummet tillsammans med en minister. Vad pratar politiker om i fikarummet?

Antagligen samma sak som många andra gör: jobbet! Så jag slängde in en mening där ministern säger “Offentlig upphandling i all ära men ibland skulle jag bara vilja köpa en tårta som jag vet smakar gott.”

Sen kom jag på att jag inte visste om det faktiskt stämmer att regeringskansliet verkligen handlar fika genom offentlig upphandling. Därför frågade jag min kompis, statsvetaren och flugexperten Leo hur det låg till. Han var rätt säker på att jag hade rätt men för säkerhets skull vände han sig till en han kände som jobbar på regeringskanseliet. Och det var sant! Och något som var jobbigt för dem! Så då pratar de säkert om det i fikarummet!

Så i alla fall, det är historien om hur jag vände mig till regeringen för att se om EN mening i min bok funkade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *